אליענה פסנטין
אליענה פסנטין נשואה לדוד, אמא לשמונה גרה בעלי, מרצה, מדריכת טיולים, מנחת הורים, ועוסקת בהסברה בבנימין. עוד לא החלטתי מה אני אעשה כשאהיה גדולה. Wednesday 8.11.17 1 Comments 1144 views

סתיו בבנימין וזיתי הכפר

עונה מיוחדת הסתיו בבנימין, המעבר בין הקיץ החם לחורף הקפוא, צבעי השלכת הכתומים והאדומים, החלמוניות שפורחות רק שבועיים בשנה בשפת מצוק מעל נחל שילה, סוף הבציר ותחילת המסיק.

אני אוהבת לטייל כאן בבנימין בכל עונות השנה, עם מצלמה ביד ונעלי טיולים. תמיד יש משהו חדש ומעניין.

הבוקר יצאתי לריצה מוקדמת. מזג האוויר הסתווי פשוט מושלם לריצה שכזו, לא חם מדי ולא קר מדי. תוך כדי ריצה חצה צבי את הכביש ו-300 מטר אחריו ירדו שתי נשים מהכפר השכן לוואדי כדי למסוק את הזיתים. "סבאח אל חיר", צעקתי לעברן (בעודי חושבת לי שאם הצלחתי לדבר תוך כדי עלייה אני לא רצה מספיק מהר).

הן סימנו לי) thumbs up ואלק כל הכבוד, בשפת הסימנים הבינלאומית).

בחזור צעקתי לחייל שאני ניגשת לדבר אתן ושלא ידאג. ברכתי אותן לשלום, ואחרי שסיימתי לומר את כל מה שאני זוכרת ממגמת מזרחנות בתיכון, נעזרתי בהמשך השיחה ברב גוגל-טרנסלייט. ותודה למי שהמציא את הדבר הגאוני הזה!

דיברנו על כושר אחרי לידה וכמה ילדים יש לכל אחת, מסתבר שלכולן יש נקיפות מצפון שהן לא עושות מספיק כושר (אולי נפתח ביחד קבוצת ריצה?), דיברנו על מתכונים, וקיבלתי מתכון מעולה לזיתים כבושים (חחח, רק עכשיו קולטת את המשמעות).

עיישא וריינה (שמות בדויים - ג'סט אין קייס) יביאו לי מהזיתים שלהן ביום שלישי. אני גם אביא להן מתכון משלי שאני רוצה לתרגם לערבית.

ממש נחמד להכיר את השכנות שלי, אין הרבה הזדמנויות כאלה. יש לנו כל כך הרבה מן המשותף, כל כך הרבה נושאים שאפשר לשוחח עליהם מבלי להיכנס לנושאים רגישים.

אני לא כל כך מחוברת לחדשות, אבל אני כבר 22 שנה מאד מחוברת לשטח. השינוי המיוחל יגיע וכבר החל להופיע, אבל לא דרך הפוליטיקה והחדשות. יש שם הרבה טוב, אבל לצערי גם הרבה שנאת חינם.

הוא יגיע מלמטה, מהשטח, מהתושבים השכנים שמשתפים פעולה, שבסופו של דבר כבר חיים יחד המון זמן. שטח לא קטן מהזיתים של הכפר השכן נמצאים בתחומי היישוב שלי, הכביש בו הילדים נוסעים באופניים ויורדים לבני עקיבא עובר ממש בסמוך למטעי הזיתים, ולילדים שלנו ברור - כמו שלא אוכלים בשר בחלב, לא נוגעים בזיתים האלה. ולא כפי שמצטייר לפעמים אחרת על גלי האתר ובאתרי החדשות.

עוד לא החלטתי מה אני אעשה עם חווית הבוקר שלי, בטוח אחזור לביקור השבוע, בינתיים קבלו מתכון מעולה לזיתים! שיהיה סתיו נהדר, מוזמנים לבקר בבנימין, ולא לשכוח להביא את המצלמה!

 

זיתי הכפר:

דופקים את הזיתים בעזרת 2 אבנים (קיבלתי הדגמה בשטח), ועיישא אומרת שאפשר גם לחורר אותם מעט (זה מוציא את המרירות – גוגל-טרנסלייט והפרצוף החמוץ של עיישא הבהירו לי לא לחפף כאן).

ממלאים כלי עד הסוף בזיתים ומים, ואז פרץ ביניהן ויכוח כל כמה זמן מחליפים את המים. הרוב קבע - כל 3 ימים במשך שבועיים.

אחר כך מוסיפים לימון, פלפל חריף חתוך לפרוסות, ומלח – הן סימנו ביד נדיבה – אני חושבת שהיחס של אחד ל-10. כעבור חודש עד שלושה חודשים (שוב ויכוח קטן), הזיתים מוכנים! עפואן.

Join us and get fresh posts delivered right to your email!

Add comment
 
1 comments
אנונימי (not verified) commented Wednesday 8.11.17

אין עלייך אמא♡♡

Comment